|
Lasse Bjöns
Receptsida
Välkommen till min receptsida. Här samlar jag recept på sådant som jag tycker är gott. Det kan var allt från kola till köttgrytor. Ibland tar jag mig friheten att döpa om receptet och ger det ett namn som har ankytning till den jag fått receptet från. Mycket nöje och smaklig måltid. Om du provar nåt och tycker om det så hör gärna av dig eller om du har något nytt spännande recept. Alla recept finns här nedan i en salig blandning men om du vill ha en kategori på en egen sida klicka på rubriken så kommer du till en sida med bara recept av den sorten. |
BLOMBERGS KASSLERGRATÄNG | |
6-8 portioner | |
4 dl Ris
9 dl Vatten 1 tsk salt 1 burk sparris 12-16 skivor Kassler 2 msk Margarin 3 msk Vetemjöl Sparrisspadet Mjölk Salt Vitpeppar 2 dl Riven ost 1 st Äggula |
Koka
riset enligt anvisningar på förpackningen.
Bred ut riset i en ugnsform. Lägg sparrisen på riset. Spara spadet. Lägg på kasslerskivorna. Gör en ostsås: Smält margarinet i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med sparrisspadet och mjölken så att du får en fin sås. Totalt cirka 5 Krydda, blanda i osten och låt såsen svalna. Rör ner äggulan i såsen. Häll den sedan över kasslern. Gratinera i 225 grader varm ugn tills såsen fått fin färg. Cirka 15 minuter. |
EWAS PLATTA BRÖN |
|
36 st | |
5 dl Havregryn
|
Blanda
havregryn och mjölk och låt svälla över natten.
Blanda i allt det andra och knåda till en deg. Kavla ut till 1 cm tjock och tag ut tekakor med ett runt mått. Nagga dem och låt jäsa en timme. Grädda i 225 grader varm ugn lite ovanför mitten i cirka 8 minuter Om du vill kan du strö över lite riven ost och sedan gratinera pajen till fin färg i ugnen. |
SALLADER | KÖTTRÄTTER | GRYTOR & SOPPOR | GODIS | MATBRÖD | KAFFEBRÖD | DIVERSE |
MORALÄNKAR | UNDERHÅLLNING | RECEPT | SERVICE | PERSONLIGT| LÄNKAR | GÄSTBOK |
LASSE BJÖNS HEMSIDA |