Image-mapMoralänkarUnderhållningReceptServicePersonligtLänkarGästbok

 
 
 
 
Lasse Bjöns Receptsidor
Välkommen till en av mina receptsidor. På denna sida finns det recept på kaffebröd. Om du klickar på recept vid pilen här ovan kommer du till den sida som innehåller alla mina recept. Vill du till en speciell kategori finns det möjlighet att välja längst ner på sidan.

 
KAFFEBRÖD
Chokladkaka med apelsin och nötter
Morkarlbys godaste saffransbullar
Mormors banankaka
Snabbullar
Bodils pepparkakor
Finska pinnar
Monicas sockerkaka med klet på
Rabarberkaka från Heden
Ulrikas chokladrutor
Marängtårta med hallon
Mammas chokladrutor med cocos
Axelssons Daimtårta

 
 
 
 
CHOKLADKAKA MED APELSIN & NÖTTER
 
3 st Ägg
2 dl Strösocker
150 g Margarin
2 msk Apelsinsaft
50 g Finhackad blockchoklad
Rivet skal av en halv apelsin
2,5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Garnering:
2 dl Florsocker
2 msk Apelsinsaft
Rivet apelsinskal
50 g Hackade nötter
Vispa ägg och socker pösigt. 
Rör ner apelsinsaft, smält avsvalnat smör, finhackad blockchoklad och apelsinskal. 
Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det försiktigt i smeten.. 
Häll smeten i smord och bröad form och grädda i cirka 50 minuter i 175 grader. 
Blanda florsocker, apelsinsaft och rivet apelsinskal och bred glasyren över kakan när den kallnat. 
Garnera med grovhackade nötter. 

 
MORKARLBYS GODASTE SAFFRANSBULLAR
 
2 kg Vetemjöl
8 hg Margarin
2 paket Jäst
6 msk Socker
1 liter Mjölk
1 g Saffran
250 gram Mandelmassa
3 st Ägg
Pärlsocker
Blanda det kalla margarinet med mjöl och saffran. 
Lös upp jästen i sockret. 
Häll jäströran i den kalla mjölken och blanda i allt i mjölblandningen. 
Arbeta snabbt ihop till en deg i hushållsassistent. 
Degen kommer att bli ganska kladdig. 
Kavla ut en fjärdedel i taget av degen till en tunn platta. 
Strö på riven mandelmassa och vik degen dubbel. 
Kavla igen till en tunn platta. 
Sporra ut remsor som snurras till bullar och läggs i formar. 
Låt bullarna jäsa i två timmar. 
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. 
Grädda i 290 grader varm ugn i cirka åtta minuter.

 
MORMORS BANANKAKA
 
2 st Mogna bananer
1 st Ägg
1,5 dl Strösocker
50 g Margarin
4 msk Tjock grädde
2,25 dl Vetemjöl
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
Margarin till formen
Ströbröd
Sätt ugnen på 225 grader. 
Mosa bananerna och vispa dem tillsammans med ägg och strösocker. 
Smält margarinet. 
Blanda margarinet och grädden i smeten. 
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker. 
Blanda ner mjölblandningen i smeten. 
Smörj och bröa en form. 
Häll smeten i formen. 
Grädda i cirka 30 minuter.

 
SNABBULLAR
24 st
6 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
2 msk Vaniljsocker
1,5 dl socker
1 hg Margarin
2 st Ägg
1,5 dl Mjölk
Pärlsocker
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och socker i en bunke. 
Finfördela margarinet i mjölblandningen. 
Tillsätt ägg och mjölk och rör till en smet. 
Klicka ut bullar på en plåt. 
Strö på pärlsocker. 
Grädda i 225 grader varm ugn 10-15 minuter. 
Ät bullarna nygräddade.

 
BODILS PEPPARKAKOR
 
425 g Smör
425 g Strösocker
425 g Sirap
950 g Vetemjöl
1,5 msk Bikarbonat
2 msk Kanel
1 msk Nejlikor
2 msk Ingefära
150-200 g Skållad mandel
Koka upp smör, ströcokser och sirap. 
Blanda mjölet och alla kryddorna. 
Häll den varma massan över mjölblandningen. 
Klä en avlång sockerkaksform med plastfolie och häll i blandningen. 
Låt stå kallt ett dygn. 
Skär i tunna skivor som gräddas i 200 grader varm ugn 8-10 minuter. 

 
FINSKA PINNAR
100 st
10 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
4 hg  Margarin
1 hg Sötmandel
10 st Bittermandlar
Garnering:
1 st äggvita
Pärlsocker
Hackad mandel
Mal mandeln.Om Du har tid kan du skålla den först. 
Knåda ihop allt till en deg. Låt degen vila kallt en stund.
Rulla ut degen i fingertjocka längder och lägg dem tätt tillsammans på ett smörpapper. 
Pensla med uppvisad äggvita, strö på pärlsocker och hackad mandel.
Skär till finska pinnar cirka 4 cm långa.
Lägg på plåt och grädda i 200 graders värme cirka 15 minuter.

 
MONICAS SOCKERKAKA MED KLET PÅ
 
Sockerkakssmet:
150 g Smör
150 g Socker
2 st Ägg
2 msk Mjölk
150 g Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
Klet:
100 g Sötmandel
100 g Smält smör
100 g Socker
2 tsk Vanillinsocker
2 msk Grädde
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och socker så att det blir poröst. 
Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver rör sedan ner detta i smeten tillsammans med mjölken.
Bred ut smeten i smord och bröad form med löstagabar botten, ca 24 cm i diameter.
Mal mandeln.
Smält fettet och blanda ner alla andra ingredienser.
Bred mandelsmeten över kaksmeten.
Grädda i 30-40 minuter

 
 
RABARBERKAKA FRÅN HEDEN
 
1 st Ägg
125 gram Margarin
1,5 dl Strösocker
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
3,5 dl Rabarber
0,5 dl Strösocker
Sätt ugnen på 200 grader
Smält margarinet och låt det svalna
Rör socker, margarin och ägg pösigt
Bland bakpulver, vanlijsocker och mjöl
Blanda i mjölblandingen i smeten
Häll smeten i en låg vid form
Skär rabarbern i bitar coh lägg den i smeten
Strö socker uppe på
Grädda i 15-20 minuter

 
ULRIKAS CHOKLADRUTOR
Kaksmet:
3 st Ägg
3 dl Socker
3 tsk Vanilinsocker
1,5 msk Kakao
3 tsk Bakpulver
3,75 dl Vetemjöl
1,5 dl Mjölk
225 g Smält margarin
Glasyr:
3 dl Florsocker
2 tsk Vanilinsocker
1 msk Kakao
2 msk Kallt kaffe
25 g Smält smör
Kokos
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker.
Blanda vanilinsocker, kakao, mjölk och bakpulver och rör sedan ner i smeten. 
Blanda i mjölk och smält margarin.
Grädda på smörpapper i långpanna 5-6 minuter.
Blanda ingredienserna till glasyren.
När kakan kallnat, glasera.
Strö över kokos.
Skär i rutor.

 
MARÄNGTÅRTA MED HALLON
Sockerkakssmet:
190 g Margarin
1,5 dl Strösocker
3 st Äggulor
1,5 dl Mjölk
2,25 dl Vetemjöl
3 tsk Bakpulver
Marängsmet
3 st Äggvitor
2,75 dl Strösocker
1,5 tsk Vanilijsocker

Hasselnötter
2 pkt Hallon (djupfrysta)
3 dl Vispgrädde

Sätt ugnen på 170 grader
Smörj ett bakplåtspapper i storlek av en långpanna med olja
Hacka hasselnötterna
Sockerkaksbotten:
Rör margarin och socker pösigt
Tillsätt äggulorna en i sänder under vispning
Blanda vetemjöl och bakpulver
Blanda ner mjölblandningen i smeten omväxlande med mjölken
Bred ut blandningen på bakplåtspapperet
Maräng:
Ta en ny bunke samt se till att diska visparna ordentligt så att inget fett kommer med
Vispa äggvitorna till hårt skum
Rör ner strösockret och vanlijsockret
Bred ut marängsmeten på sockerkakssmeten
Strö över hasselnötterna
Grädda tills marängen fått fin färg, cirka 15 minuter
Låt svalna och dela sedan bottnarna i två delar
Lägg hallon och grädde på den ena halva
Lägg den andra halvan uppe på

 
MAMMAS CHOKLADRUTOR MED COCOS
3 st Ägg
3 dl Strösocker
100 g Margarin
1,5 dl Mjölk
4,5 dl Vetemjöl
1 msk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
2 msk Kakao

Smörkräm:
150 g Margarin
4 dl Florsocker

Cocosflingor
 

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält margarinet.
Vispa ägg och strösocker.
Blanda i smält avsvalnat margarin och mjölk. 
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i en annan skål och blanda sedan ner detta i smeten.
Klä en liten långpanna med bakpapper och håll i smeten.
Grädda i knappt 20 minuter.
Gör smörkrämen och bred den på kakan när den svalnat.
Strö över cocos och skär sedan i avlånga bitar.

När jag var liten gjorde min mamma alltid de här kakorna till jul eller när det var bjudning.


 
 
AXELSSONS
DAIMTÅRTA
4 dl Grädde
1 msk vanlijsocker 
4 st Äggulor
1 dl Strösocker
3 st Daim
 
Vispa grädde och vaniljsocker.
Vispa äggulor och strösocker pösigt
Hacka daimen.
Blanda ihop allt och häll upp i en form med avtagbar sida.
Ställ i frysen några timmar.
Garnera med tunna kiviskivor om du vill.
Låt tina en liten stund innan du äter så blir det allra godast.
 
 
 
 
SALLADER | KÖTTRÄTTERGRYTOR & SOPPOR | GODIS | MATBRÖD | KAFFEBRÖD | DIVERSE

 
 MORALÄNKAR | UNDERHÅLLNING | RECEPT | SERVICE | PERSONLIGT | LÄNKAR | GÄSTBOK
LASSE BJÖNS HEMSIDA