Sockerkakssmet:
190 g Margarin
1,5 dl Strösocker
3 st Äggulor
1,5 dl Mjölk
2,25 dl Vetemjöl
3 tsk Bakpulver
Marängsmet
3 st Äggvitor
2,75 dl Strösocker
1,5 tsk Vanilijsocker
Hasselnötter
2 pkt Hallon (djupfrysta)
3 dl Vispgrädde |
Sätt
ugnen på 170 grader
Smörj
ett bakplåtspapper i storlek av en långpanna med olja
Hacka
hasselnötterna
Sockerkaksbotten:
Rör
margarin och socker pösigt
Tillsätt
äggulorna en i sänder under vispning
Blanda
vetemjöl och bakpulver
Blanda
ner mjölblandningen i smeten omväxlande med mjölken
Bred
ut blandningen på bakplåtspapperet
Maräng:
Ta
en ny bunke samt se till att diska visparna ordentligt så att inget
fett kommer med
Vispa
äggvitorna till hårt skum
Rör
ner strösockret och vanlijsockret
Bred
ut marängsmeten på sockerkakssmeten
Strö
över hasselnötterna
Grädda
tills marängen fått fin färg, cirka 15 minuter
Låt
svalna och dela sedan bottnarna i två delar
Lägg
hallon och grädde på den ena halva
Lägg
den andra halvan uppe på |