Image-mapMoralänkarUnderhållningReceptServicePersonligtLänkarGästbok

 
 
 
 
Lasse Bjöns Receptsidor
Välkommen till en av mina receptsidor. På denna sida finns det recept på godis. Om du klickar på recept vid pilen här ovan kommer du till den sida som innehåller alla mina recept. Vill du till en speciell kategori finns det möjlighet att välja längst ner på sidan.

 
GODIS
Marknadskarameller
Fem-minuterskola
Knäck i mikron
Jordnötskakor (Snickers)
Cocoskuber

 
 
 
 
MARKNADS-
KARAMELLER
 
6,5 dl Vetemjöl
4 dl Florsocker
1 dl Kakao
6 dl Socker
1,75 dl Vatten
125 g Cocosfett
Blanda vetemjöl, florsocker och kakao i en skål. 
Koka upp socker, vatten och kokosfett i en kastrull. 
Häll det uppkokta över mjölblandningen. 
Rör om ordentligt. 
Häll smeten i en form. 
Skär i tärningar innan det stelnat helt.

 
FEM MINUTERSKOLA
 
100 g Margarin
2 dl Strösocker
4 msk Vetemjöl
2 msk Kakao
1 dl Sirap
Bakplåtspapper
Lite Matolja
Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Droppa på lite olja och bred ut den med en brödpensel. 
Mät upp alla ingredienser i en kastrull och koka upp på svag värme under omrörning. 
Koka cirka fem minuter så att massan tjocknar. Rör hela tiden. 
Häll upp smeten på bakplåtspapperet. 
Låt kolan stelna. Skär eller klipp i bitar.

 
KNÄCK I MIKRON
 
0,5 dl Grädde
1 dl Strösocker
1 dl Sirap
½ dl Hackad mandel
½ dl Ströbröd
½ tsk Bakpulver
Blanda grädde, socker och sirap i en skål som tål rejält med värme. 
Koka på full effekt i mikron i 8-10 minuter tills smeten blir bubblig och ljusbrun. 
Prova i kallt vatten om knäcken blir nog hård när den stelnar. 
Blanda mandel, ströbröd och bakpulver och rör ner det i smeten. 
Skynda dig att hälla upp smeten i knäckformar.

 
JORDNÖTSKAKOR (SNICKERS)
 
2 dl Sirap
1 dl Socker
1 burk Jordnötssmör
1 tsk Vaniljsocker
1 dl Cocosflingor
7 dl K-Special
1 st stor Chokladkaka
Smält sirap, socker och jordnötssmör i en gryta. 
Blanda i vaniljsocker, cocosflingor och K-Special. 
Bred ut i en form och ställ det kallt att stelna. 
Smält chokladkakan och bred ut den över smeten och låt det stelna igen. 
Skär i bitar. 
Ät och njut. Farligt gott. 

 
 
COCOSKUBER
1,5 msk Gelatinpulver
1,5 dl Vatten
4,5 dl Strösocker
0,75 dl Florsocker
1 st Äggvita
1,5 dl Vatten

Garnering:
4 dl Cocosflingor
2 msk Kakao

Koka upp 1,5 dl vatten och lös gelatinpulvret i vattnet.
Blanda strösocker, florsocker och ägg med 1,5 dl vatten.
Blanda i vattnet med gelatinet i söckerblandingen. 
Vispa med elvis i 30 minuter.
Blanda cocosflingor och kakao.
Häll hälften av cocosblandingen i botten på en liten långpanna.
Häll över smeten och strö ut resten av cocosblandningen över.
Låt stelna i kylskåpet.
Skär i kuber. Kubernas kanter doppas i den cocos som ramlar av. Ät och njut.

 
 
SALLADER | KÖTTRÄTTERGRYTOR & SOPPOR | GODIS | MATBRÖD | KAFFEBRÖD | DIVERSE

 
 MORALÄNKAR | UNDERHÅLLNING | RECEPT | SERVICE | PERSONLIGT | LÄNKAR | GÄSTBOK
LASSE BJÖNS HEMSIDA