500 g Färsk skinka
2 msk Kinesisk soja
3 dl Vatten
1 st Köttbuljongtärning
1 st Gul lök
2 st Paprikor
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Tomatpuré
1 st Färsk chilipeppar
1 tsk Salt
2 tsk Chilipeppar
2 msk Vetemjöl
0,5 dl Vatten |
Skär
köttet i strimlor.
Blanda
köttet med sojan och chilipuvret.
Skala
och skär löken i bitar.
Skär
paprikan i strimlor.
Koka
upp vatten och buljontärning i en kastrull.
Lägg
ner kött, lök och paprika lite i taget så att buljongen
hålls kokande.
Tillsätt
pressad vitlök, tomatpuré, hackad chilipeppar och salt.
Låt
grytan koka på svag värme under lock i tio minuter.
Blanda
vetemjöl och kallt vatten och rör ner i grytan.
Låt
grytan koka ytterligare fem minuter.
Servera
med ris, pasta eller nachips, oliver och tomatsallad. |